PLC-sturing installatie bij wafelfabrikant Dely in Moeskroen
PLC, automatisatie, bedieningscontrole, intuïtieve bediening, kwaliteitscontrole, procescontrole, monitoring
16479
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Dely

Categorie
Bordenbouw, Data & Communicatie, PLC Programmatie, Visualisatie
Over dit project

De beste Brusselse wafels produceren, dat is de missie van familiebedrijf Dely in Moeskroen. Vroeger gebeurde dat manueel, met 10 mensen die instonden voor de kwaliteit en continuïteit van de productielijn. Sinds de tussenkomst van Electrix is het de PLC-sturing die alle kwaliteitsvereisten garandeert.

De hele productielijn wordt aangestuurd vanuit één centraal platform dat vanop iedere pc kan worden overgenomen. Dely kan de productielijn automatisch ombouwen voor een andere receptuur, de snelheid aanpassen en bufferen indien nodig. Naast de PLC-sturing beschikt de installatie ook over een UPS en redundantiemodules.

De master-PLC stuurt de informatie naar een server die op vaste tijdstippen rapporten maakt. Zo kan de kwaliteitsverantwoordelijke van Dely de machines monitoren en het gewicht, de vorm en de temperatuur van de wafeltjes opvolgen. Twee Vision-camera’s controleren of de wafeltjes goed gevormd en georiënteerd zijn en checken het lotnummer en de datum op de verpakking.

Het nieuwe systeem kan bovendien intuïtief bediend worden. En omdat het bedrijf in volle expansie is, zijn de kasten modulair opgebouwd. Zo kunnen ze dynamisch meegroeien met het bedrijf.

Installatie van een PCL-sturing

We installeerden een PLC-sturing met een centraal platform dat vanop elke computer kan worden overgenomen. De voordelen van hiervan zijn:

  • Eén centrale aansturing
  • Productielijn kan automatisch omgebouwd worden
  • Constante monitoring van de kwaliteit
  • Intuïtieve bediening
  • Modulair opgebouwde kasten die kunnen meegroeien

En het resultaat valt in de smaak, want Dely produceert nu méér wafels met minder personeel. En het bedrijf blijft verder groeien!

www.dely.be